Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Tasos - najsevernije i najzelenije ostrvo Egeja i jedno od najlepših ostrva koje ima Grčka. Bogovi su Tasosu podarili raskošnu lepotu i bogastva mirisnom borovinom  i brojnim vodopadima  pa sa pravom nosi epitet ”Šuma koja pliva”, od čije lepote prosto zastaje dah. Poznat je i po belom mermeru, zastupljeno je pčelarstvo, uzgoj ovaca, i koza, ribarstvu, vinu, koštunjavim plodovima, kristalno čistom moru i brojnim peščanim uvalicama.

 

Tasos je jedno od najpopularnijih ostrva među turistima iz Srbije, to je najsevernije grčko ostrvo, obima oko 100 kilometara. Udaljeno je od kopna oko 8 kilometara. Geografski, opripada oblasti Trakija, a politički je uvršteno okrug Kavala. Površina Tasosa iznosi okruglo 390 km², što ga čini devetim po veličini ostrvom Grčke, a glavne odlike su mu prijatna klima, brojne mirne plaže i divlje uvale, na kojima možete uživati i odmarati se daleko od buke i saobraćaja.

Samo ostrvo je vrlo mirno i stoga je pravi izbor za porodice sa decom i parove koji traže ušuškan romantični odmor. Tasos krase tradicionalna sela, peščane plaže, živopisne grčke taverne i tirkizno more koje je zaštitni znak ostrva. Lako ćete se upoznati sa celim Tasosom jer je mreža puteva vrlo dobro urađena tako da je svim turistima istraživanje njegovih skrivenih bogatstava pravi užitak.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Tasos 2024!