Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Skala Marion je poznato ribarsko mestašce na jugozapadnoj strani ostrva Tasos, smeštena između Limenasa (6km), Potosa (10km) i Limenarije (32 km). Kao malo i mirno mesto, Skala Marion se preporučuje za porodičan odmor. Lokalno stanovništvo, kojih je danas oko 200 stalnih meštana koji žive ovde, bavi se ribolovom, kao i proizvodnjom meda i maslinovog ulja. Sa svoje tri peščane plaže čini jedno od najlepših priobalnih mesta na ostrvu, a geografski položaj Vam omogućava odličnu poziciju za istraživanje Tasosa.

Skala Marion se još naziva i Skala Maries, a za ime je vezana jedna zanimljiva anegdota. Tasos su u kroz istoriju opsedali pirati te su tako opljačkali i Skalu Marion. Nakon jednog od njihovoh napada, u mestu je prezivela samo jedna žena koja se zvala Marija, te je mesto po njoj dobilo ime Marijina luka ili "Skala Maries”.

U blizini ovog mesta se nalazi Bogorodicin manastir za koji je vezana jako interesantna prica. U vreme Turaka stanovnistvu je bilo zabranjeno da zidaju crkve. Ljudi iz ovog kraja su se okupili I zamolili Turke da im dozvole da sebi sazidaju bogomolju. Turci su im dozvolili ali pod jednim uslovom: Da je sazidaju za jedan dan. Sutra dan su se svi iz ovog kraja organizovali I za samo jedan dan 1814 podigli crkvu (danas manastir) koga su nazvlai “Panagia” (bogorodica) koji je I danas tamo.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Tasos 2024!