Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Tasos predstavlja jedno od najomiljenijih i posećenijih turističkih destinacija sa severa Grčke. Takođe, Tasos kao najsevernije grčko ostrvo i veoma je blizu kopna. Od oblasti Istočna Makedonija i Trakija Tasos je udaljen svega 8 kilometara. Tasos nije malo ostrvo, ukupno ima oko 400 kvadratnih kilometara, dok je dužina obale oko 100 kilometara. Ipak, ono po čemu je ovo ostvo poznato je prjatna klima, mnogobrojne fantastične plaže, lagune i uvale, i nadasve razvijena turistička infrastruktura. Smeštaj je vrlo komforan i lako se nalazi. Najbolja opcija su Tasos apartmani u okviru vila kojih ima kako uz plaže tako i u centrima mesta i gradova. Apartmani su moderni, sa svim neophodnim sadržajima za ugodan boravak.

Mora se priznati da je Tasos savršena destinacija za parove i porodice. Karaktetistična i šarenolika arhitektura sela, pešćane plaže zlatnog peska i kristalno čisto more su ono što ćete prvo zapaziti. Najbolje od svega je što je infrastruktura odlično izgrađena tako da je svako mesto saobraćajno povezano – idealan preduslov da se upustite u samostalno istraživanje ostrva i uživanje u njegovim bogatstvima. Verujemo da ćete saznati zašto Tasos rado nazivaju i “Smaragdno ostrvo”. Azurna i prozirna boja u kombinaciji sa gustom i svežom mediteranskom vegetacijom čine da mnogi Tasos još nazivaju i “šuma koja pliva”.

tasos1
Jug i istok ostrva čine vrlo guste borove šume. Šume se prostiru do samog mora što daje karakterističan vazdh koji zaista čini da dišete punim plućima posebno ako vam kažemo da se vazduh spušta sa planinskih masiva sa centralnog dela Tasosa. Ovo je razlog zbog koga su večeri i noći vrlo prijatne pa čak i usred letnje sezone.

Tasos okružuju još tri veoma mala ostrva: Tasopulo na severu, Kinira na istočnoj i Panagija na južnoj obali. Idealna su meta mnogih koji u obilazak oko ostrva krenu brodićem. Zaista vam preporučujemo krstarenja oko Tasosa jer je to pravi način da ga upoznate.

Za razliku od mnogih drugih grčkih ostrva, Tasos ima da ponudi mnogo više nego samo lepe plaže i čisto more. Pre svega ovo ostrvo poseduje dugu i vrednu istoriju. Tasos je u antičko doba bio mesto na kome su grci formirali naseobine zbog ruda, a posebno zlata i mermera koje su koristili u gradnji palata. Danas na ostvru možete pronaći dosta arheoloških lokaliteta, ali je ipak najpoznatiji rudnik belog mermera koji je lociran na jugu ostrva, u blizini fenomenalne Aliki plaže.

Kako stići do Tasosa?

Zašto još treba izabrati Tasos kao vašu destinaciju za letnji odmor? Najbolji odgovor je da nudi sve što vam je potrebno za bezbrižan i opuštajući odmor, a sa druge strane stoji činjenica da se ovo ostrvo nalazi veoma blizu grčkog kopna. To omogućava da vrlo jednostavno organizujete izlete na mnoge druge arheološke lokalitete, šoping ture i da upoznate i predivne gradove severne Grčke.

tasos-mapa
Udaljenost od Beograda do Tasosa je oko 820 km. Najlakše je ići putem Beograd-Solun, a potom E90 Kavala - Keramoti, put koji prolazi pored letovalista kao sto su Nea Vrasna, Stavros i Asprovalta. Izaberite da do Tasosa dođete iz Keramotija jer iz tog mesta ima najviše dnevnih polazaka trajekta, a i najbrže se stiže do ostrva. Iz Keramotija trajekt saobraća do Limenasa – luka i glavni grad Tasosa.

Ukoliko ipak se odlučite da do Tasosa dođete trajektom iz Kavale, tada vas trajekt vozi do grada Prinosa. Kavala je grad u kome se nalazi aerodrom, ali za letove i polaske je najbolje da se informišete u agencijama ili direktno preko avioprevoznika.

Saobraćajna infrastruktura na Tasosu

Ukoliko ne dođete na Tasos svojim kolima, ovde ima veliki broj agencija gde možete iznajmiti automobil ili motor, a ukoliko želite da koristite javni prevoz, na Tasosu on funkcioniše odlično, bilo da je u pitanju taksi ili autobus.

Čak iako na Tasosu boravite bez svog vozila, na ostrvu ćete pronaći znatan broj agencija u kojima možete rentirati automobil ili skuter. Bitno je da se naglasi da autobuski javni prevoz funkcioniše odlično, a takođe ni taksi nije preterano skup i ima dosta vozila. Magistralni put koji se proteže oko celog ostrva ima dužinu oko 98 kilometara.

Aktivnosti na Tasosu

Ovde imate mnogo mesta i predela gde kvalitetno možete provesti vreme, a mnoge od njih sigurno nećete moći da obiđete prvi put pa ćete poželeti da se vratite ponovo. Ribolov, fenomenalna hrana, noćni život, kulturne i sportske manifestacije su neke od mnogih interesantnih stvari koje se dešavaju na Tasosu. Nije lako izdvojiti plaže na Tasosu, sve imaju svoje specifičnosti i posebnu draž. Ali takođe, veliko bogatstvo šuma, brojni vodopadi koegzistiraju ovde u potpunom skladu sa tradicionalnim selima, obavijeni svetlo plavom vodom čudesnog Egejskog mora što stvara jednu čudesnu simbiozu za divljenje.


tasos2

 

Tasos apartmani, vile i hoteli leto 2017

Kao jedno od najpopularnijih ostrva kod naših turista, pored Zakintosa, Lefkade, Kfra i Krita, ponuda smeštaja i apartmana na Tasosu je zaista zavidna. Gradovi su puni turističkih sadržaja, dobir i udobnih smeštaja, vila i apartmana i stoga postoji dosta mogućnosti za komforan i kvalitetan smeštaj. Ponuda smeštaja u gradu je zaista raznovrsna i bogata i sastoji se od apartmana, studija i soba. Tasos apartmani imaju potpuno opremljene kuhinje, klima uređaj, TV, dosta vila nudi bežični Internet pristup, tu su i terase i prostrane verande. Nećete imati problema ni sa parkingom jer vile imaju prostor za vozila. Zaista ima za svakoga po nešto. Možete pronaci smeštaj na samoj plaži, ali i nešto dalje od nje u samim gradovima. Sadržaji u vilama su u potpunosti prilagodeni vašim potrebama, od apartmana za grupe prijatelja pa do studija za porodice sa decom. Što se hotelske ponude tiče, ponuda nije šarolika kao kod hotela Halkidiki, ali ima veoma dobrih hotela svih kategorija. Za sve informacije o smeštaju posetite odeljak Smeštaj na Tasosu

Tasos nudi brojna mesta i lokacija na kojima možete vrlo kvalitetno provesti vreme. Sigurni smo da nećete moći da sve čari ovog ostrva uponate odjednom, ali smo takođe uvereni da ćete poželeti da se ponovo vratite. Bogat noćni život, vrhunska vina i fenomenalna hrana, brojne sportske i kluturne manifestacije kao i očaravajuća priroda su samo mali deo onoga što možete očekivati. Ako se malo upustite u unutrašnjost ostrva možete naići na vodopade, tradicionalna sela, i male netaknute plaže koje su izolovane od vreve i gužve i koje pozivaju na tih i opuštajući odmor pored tirkizno plavog Egejskog mora.

 

tasos3

tasos4

limenaria

 

Zanimljivosti na Tasosu
U juznom i istocnom podrucju ostrva nalaze se nepregledne borove sume, koje se spustaju maltene do plaza i cine da ostrvo celim plucima udise britak vazduh koji struji sa planinskih masiva iz sredisnjeg dela. Zbog toga su dani, a pogotovu noci na ostrvu izuzetno prijatni, cak i po sred leta. Sredisnjost ostrva je kompletno neiskvareni planinski venac sa rastrkanim selima koje pecat vremena nije modifikovalo i u cijim ambijentima cete sigurno sanjati. Posetite zanimljivosti na Tasosu i upoznajte se sa svim pojedinostima.

Ostrvo je imenovano po Tasosu, sinu starog cara Aginora, koji je kako mit govori dosao na ostrvo trazeci zenu Evropu, koju je preoteo Zevs. Za ostrvo se povezuje i predanje o sirenama, koje su pokusale da zacaraju Odiseja i pridruze ga da na ostrvu ostane zauvek. Povrsina Tasosa je tacno 390 km², i to je deveto je po velicini ostrvo u Grckoj.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Tasos 2024!