Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Potos - Najpopularnija destinacija Tasosa

Potos - Nekada malo ribarsko naselje vremenom se razvilo u luku i vrlo privlačnu turističku destinaciju na južnom delu ostrva Tasos. Idealan je za porodični odmor, a isto tako i za mlade koji žele zabavu do kasno u noć. U Potosu ćete naći lepe plaže, kako onu u centru, peskovitu gradsku plažu, tako i nekoliko drugih u blizini samog mesta. Potos nije izgubio svoj šarm usprkos tome što ga već godinama posećuju mnogobrojni turisti iz cele Evrope. Mnoštvo kafića i taverni koji se nalaze uz samu obalu pružiće vam uživanje tokom čitavog dana, a posebno u večernjim časovima kada možete da posmatrate predivan zalazak sunca. U mestu se nalazi mnoštvo marketa, butika, taverni, kafea, pekara, rent a car agencija, apoteka, kao i luna park. Proverite zašto je baš Potos jedna od najatraktivnijih destinacija na prelepom ostrvu Tasos.

Potos

Postoji i rent-a-car agencija, juvelirnice koje prodaju nakit napravljen na Tasosu, zatim frizerski saloni, pekare sa svežim hlebom i kolačima, internet kafe i još mnogo drugih sadržaja. Na glavnoj raskrnici postoji i bankomat.

Potos1

Grad izlazi na veoma široku i dugu peskovitu plažu. Iz bilo kog dela grada do plaže se stiže za manje od 5 minuta. Izuzetno je bogata sadržajima, klubovima sportova na vodi dok nešto dalje iza crkve San Antonio ima mirnih i izolovanih uvala za sve one koji vole opuštanje i privatnost.

Mnoge plaže nose plavu zastavicu – garant čistoće vode i uređenosti plaže koju dodeljuje EU.

Kako doći do Potosa?

Jednostavno od Soluna putujete putem za Kavalu. Preporučujemo da trajekt uzimate u gradu Keramoti. Odatle, trajektom stižete do prestonice ostrva, grada Limenasa, a put traje oko 30 minuta. Nakon toga imate još oko 40tak minuta vožnje do Potosa koji se nalazi zapadno od Limenasa. Detaljnije pogledajte u odeljku sajta Kolima do Tasosa - Tasos patrola.

Potos2

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Tasos 2024!