Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Ako je vaša destinacija ostrvo Tasos put vas vodi čuvenim solunskim prstenom - obilaznicom oko Soluna gde pratite putokaze za Kavalu. Usput ćete proći pored dva grčka jezera, Koronia i Volvi. Sledeći orijentiri na vašem putu su dva letovališta Stavros i Asprovalta na 80 kilometara od Soluna, ali vama ona ostaju desno. Od Asprovalte do Kavale imate još 69 kilometara. Na trajekt prema Tasosu možete i u Kavali, ali se za ukrcavanje na brod obično bira mesto Keramoti 48 kilometara od Kavale. Tako ćete od Soluna do trajekta u Keramotiju preći 197 kilometara ili 830 kilometara od Beograda. Troškovima u ovom slučaju dodajete i cenu prevoza trajektom od oko 15€ po automobilu i oko 2€ po osobi. Plovidba traje 40 minuta, a iscekivanje i uzbudjenje raste sa svakom predejnom nautickom miljom.

Između Kavale i Tasosa postoje redovne trajekt linije. Ostrvo je povezano sa kontinentalnim delom dobro organizovanim linijama trajekta, morski krstarica koje na svaki sat saobraćaju od Kavale i Keramotija do ostrva, i obrnuto. feribota (ili delfina predviđenim samo za prevoz putnika, Flying Dolphins, kojim se od Kavale do Limenasa stiže za četrdesetak minuta, a cena karte je osam evra). Velika atrakcija za turiste je neobično pitomo jato galebova i albatrosa, koje verno prati svaki trajekt, od njegovog polaska do pristajanja. Ovo je retko mesto gde možete uživati u njihovoj lepoti iz neposredne blizine i hraniti ih iz ruke.

Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Tasosa. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku -> Kolima do Tasosa

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Tasos 2024!