Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Obilazak Tasosa

limenas

Preporučujemo celodnevni izlet autobusom oko ostrva. Polazak je u jutarnjim satima, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Tokom obilaska imaćete priliku da obidjete i prošetate Limenasom, glavnim gradom Tasosa, Limenarijom, Potosom. Obići ćete amfiteatar i staru pijacu u Limenasu, manastir Svetog Arhangela na liticama, visoki iznad mora, stari grad Aliki, sa jednom od najlepših plaža, staro grčko selo Panagiju sa crkvom i starom fabrikom maslinovog ulja… U Panagiji je biti prilike i da posetite neku od poznatih, seoskih, tradicionalnih taverni. Na čuvenoj Zlatnoj plaži, pored Skala Potamije, biće vremena za kraću pauzu i kupanje.

 

Krstarenje

Nikako ne propustite priliku da se upoznate sa lepotama Tasosa, njegovim fantastičnim plažama i skrivenim uvalama. Kupanje u kristalno čistom Egejskom moru, skakanje u more sa broda i sunčanje, učiniti će Vam ovaj dan nezaboravnim. Celodnevno krstarenje brodom, bez vodiča, uz animaciju na brodu. Transfer do luke (ukoliko je potreban). Isplovljavanje broda u 9.30 časova. Plovidba do najlepših plaža na severnoj strani ostrva. Kraća zadržavanje na na nekoliko plaža radi kupanja. Ručak je organizovan na brodu. Oko 17.00 časova povratak.

Krstarenje na Tasosu

 

Teologos

Ukoliko ste na Tasosu svojim kolima, ili imate istraživačkog duha i ne smeta Vam vožnja lokalnim autobusima, ne propustite priliku da obidjete staro grčko selo u brdima iznad Potosa. Pored izvanrednog doživljaja prirode i arhitekture s kraja XIX veka, Teologos je najpoznatiji po izvanrednoj jagnjetini s ražnja i jagnjećim iznutricama u maramici, takodje s ražnja. Kada sve to “zalijete” domaćim vinom i “presečete” ekološki uzgajanim povrćem, gastronomski užitak je za pamćenje.

 

Kavala

Ne propustite priliku da jednog popodneva “skoknete” do Kavale. Brod isplovljava iz luke Skala Prinos na svakih četrdesetak minuta. Grad, veoma interesantan za obići, nalazi se na vetrometini Hrišćanstva i Islama, osvajan od strane velikog Filipa II i još većeg Aleksandra Makedonskog, smešten na starom putu Ignatia, od Rima do Konstantinoplja... Gradom dominira turska tvrdjava iz XV veka, a u starom delu možete pronaći mnoštvo prodavnica i radnji sa starim zanatima. Taverne i stare kafane su ono što nikako ne treba propustiti u obilaskun Kavale.

izlet do Kavale

 

Grčko veče

limenasVečernji izlet u jednu od taverni na Tasosu, uz pratioca grupe. Polazak autobusa u 20.00 časova, a povratak oko 24.00 sata. Grčko veče obuhvata trosatni program u okviru kojeg se izvodi tradicionalna grčka muzika i plesovi. Po završetku zvaničnog programa, svi gosti se mogu pridružiti zajedničkom Sirtakiju. Vegetarijansku ili dijabetičarsku večeru je potrebno najaviti prilikom prijave.

Napomena: Prikazana ponuda je informativnog karaktera. Agencija Club Paradiso ne organizuje izlete, već lokalne turističke agencije.

mislite na odmor

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Tasos 2024!