Ovde je veoma popularno slatko od bundeve, zelenih (neuzrelih) smokava, oraha, narandžine kore... tako da pored maslina, maslinovog ulja, ratluka, pastela (table meda sa susamom, bademom, lešnikom, pistaćima ili orasima), mislim da će i oni sa najistančanijim ukusom pronaći nešto za sebe.
Nekada je Tasos bio čuven i po proizvodnji vina, ali se danas vinova loza uzgaja isključivo za vlastite potrebe. Ostrvo je razvilo proizvodnju maslinovog ulja i ostalih proizvoda od maslina, po čemu je i poznato u svetu. Drvo masline se obrađuje na razne načine i u različite svrhe, tako da se celokupno stablo koristi i nema ni najmanjeg otpada. Plod se koristi u ljudskoj ishrani, otpalo lišce za prehranu stoke, a drvo u proizvodnji nameštaja i alata.




Naša preporuka smeštaja


Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Tasos 2017!